Joeks-Jagers Venlo - Een uniek gezelschap
U bent hier: Home > Home > Jubileum

Jubileum

Welkom in het Jubileumjaar 

De Joeks-Jagers keken reikhalzend uit naar 2020 om hun 40-jarig jubileum te mogen vieren. Al 40 jaar zijn de Joeks-Jagers aanwezig in Venlo en dat is uniek voor een muziekgezelschap dat in principe maar 1 per keer jaar een optreden verzorgt. Uniek is de reden van oprichting, uniek is het joeksige karakter dat gecombineerd wordt met een serieus stukje muziek. Uniek zijn alle leden die dit in het verleden en heden mogelijk hebben gemaakt.
Reden genoeg om er speciale aandacht aan te besteden en Venlo te laten weten dat wij een 40 jarig jubileum hebben. Maar ook reden genoeg om al onze leden een speciaal Joeks-Jagers jaar aan te bieden.

Echter; de voortdurende coronamaatregelen gooiden roet in het eten. Alle voorbereidingen gingen de ijskast in en de Joeks-Jagers moesten wachten tot 27 april 2022 alvorens er weer wat mocht gebeuren. Onder het toeziend oog van zeer gunstig gestemde weergoden en een zeer feestelijk gestemd publiek voerden de Joeks-Jagers hun taptoe op voor de toegestroomde belangstellenden. Samen met hun speciale gast Hanneke Vestjens en mannenkoor De Meulezengers werd het hoogtepunt van de taptoe bereikt.  De Joeks-Jagers kunnen terugkijken op een zeer succesvolle dag en uitvoering van hun jubel taptoe. Ter verdere afsluiting van het feestjaar is er nog een feestavond met medewerking van het Reunie orkest Limburgse Jagers.

Leve de Koning, maar vooral Leve De Joeks-Jagers!

 

Feestavond 7 mei 2022

Op 7 mei vierden wij onze feestavond ter ere van ons jubileum. Het was een unieke happening. Niemand minder dan het Reunie Orkest Limburgse Jagers (ROLJ) gaf akte de presence. Met 2 maal een optreden van 45 minuten leverden zij een grote bijdrage aan onze feestavond. Het was voor het eerst in de geschiedenis dat ROLJ en Joeks-Jagers gezamelijk op de buhne zaten. Door deze unieke samenwerking werd de ondelinge band - zowel op muzikaal als persoonlijk nivo - versterkt.

De feestavond vond plaats in de Venlonazaal (Hogeweg 10-16, Venlo). 

ROLJ en de Joeks-Jagers wisselden zich muzikaal af. Gezamelijk sloten we de avond af met de finale act, de Limburgse Jagersmars onder leiding van gast-dirigent Geert Benders. Daarna er was er voldoende gelegenheid om nog gezellig na te kletsen. Van de selfiebox - beschikbaar gesteld door Kino Linders - werd dankbaar gebruik gemaakt. Menigeen liet zich vereeuwigen met het gehele korps van de Joeks-Jagers op de achtergrond. Deze foto's zijn te vinden op de website onder de kop "media".